VRAK-helg

VRAKHELG – En hel helg full av vrakdykning! Tag med ditt dykgäng och kom och dyk med oss under en oförglömlig helg i Dalarö!  En vrakhelg är fullspäckad av dykning och vi sätter olika teman efter önskemål.  På Vrakdykarpensionatet finns allt en dykare behöver och vi visar dig unik dykning i Östersjöns gröna vatten.

Kommer ni ett helt gäng och har specifika önskemål på datum så maila oss på info@vrakdykarpensionatet.se. Kommer du ensam eller som enstaka buddy teams, boka in er i vår kalender, där lägger vi upp öppna datum allt eftersom så ni kan komma iväg en helg, dyka och koppla av och träffa likasinnade dykare under en helg. Vrakhelger anordnas fre-sön eller torsd-sön. Mån-tis har vi stängt.

Östersjön och Stockholms skärgård är fyllt av vrak! Stormar, sjöslag och otur har sänkt många skepp i alla vindriktningar. Dykdjup är på 5-30 meter, några av dykplatserna går ner till 40 och det finns även djupare tekniska dykplatser. Är ert gäng intresserade av marint liv och Östersjöns miljö kan vi köra naturdyk också. Vi berättar historier om stormar, sjöslag och nördar ner oss i fina detaljer som gör dykningen unik. Vi bestämmer dykmål efter väder och vind och ett bra upplägg är att göra några dyk på de historiska vraken från Stormaktstiden. Pampiga skepp från 1600-talet med mycket historia kring sig. Det finns även några lite nyare stålskepp att beskåda.

Båtdykning i lugn och ro utan stress
Vi kör ribbåtar och de tar 8 dykare plus våra dykledare vardera. Det finns ordentliga dykstegar och är lätt att klättra upp med utrustningen på. Tag med så lite prylar som möjligt ombord, vi åker ut i torrdräkt och sätter på paketen väl ute på dykplatsen efter briefing. När båten åker ut är det på sjön hela dagen så varje dykare har med sig gas för två dyk. 

Dykplaneringen är att ett dubbelpaket D12 eller två singelflaskor räcker för en dykdag för rec dykare. Är det tekniska dykare med ombord med mer utrustning och stageflaskor kan maxantal dykare och pris justeras för att få plats ombord och behövlig service.

Max storlek på grupp under en vrakhelg är 8 personer.

Dykplatser

Sportdykning/rekreationsdykning

Pris för en vrakhelg fre-sön med 2 dykdagar 47 200kr inkluderar:
* Check-dive på ankomstdagen från land
* 4 båtdyk, två per dag 
* 2 nätter, boende i delat rum. Incheck fredag kl 15, utcheck söndag efter dyken 
* Mat, (2 frukost, 2 lunch, 2 middag)
* Lakan, handduk och slutstäd

Pris för vrakhelg torsd-sön med 3 dykdagar 64 800 kr inkluderar:
* Check-dive på ankomstdagen från land
* 6 dyk, två båtdyk per dag 
* 3 nätter, boende i delat rum. Incheck torsdag kl 15.00, utcheck söndag efter dyken 
* Mat, (3 frukost, 3 lunch, 3 middag)
* Lakan, handduk och slutstäd

Gas tillkommer och betalas på plats, vi dyker på nitrox. Vill någon i gänget gå nitroxkurs under er vistelse så kan vi fixa det för ett tillägg på 1500kr, boka i tid så de hinner gå igenom kursmaterialet.

Är alla dykare i gruppen rec dykare och dyker med max ett dubbelpaket alternativt två singelflaskor per dykdag så får ni plats 8 personer. Är det tekniska dykare med i gruppen, dykare med stageflaskor, andra extra flaskor, sidemount eller maskin så får ni plats max 6 personer för samma pris som ovan.

Ankomstdagen börjar med ett checkdive på vår lokala dykplats och besöker ett vrak från början av 1900-talet, fixar så att din avvägning är på topp och kollar att ingen har läckage i handskar, utrustning eller dräkt. Starttid eftermiddag kl 16 och en av våra dykledare är med och hjälper till. Det finns även möjlighet till kvällsdyk under helgen om vi planerar det i förväg. 
Kvällsdyk: från land 300 kr från båt 800 kr pp

Vill gruppen dyka tekniskt och i ytterskärgården så tillkommer bränslekostnader vilket beräknas allt eftersom. Alla tekniska dykutfärder behöver förbokas i mycket god tid innan så vi kan matcha dykledare med djup.

Läs mer info om logi & logistik

Teknisk dykning. Alla priser för teknisk dykning räknas efter behov och baseras på antal deltagare, mängd utrustning, distans till dykmål, djup och decotid. Max antal deltagare för tec-utfärder är 6 dykare per båt.

Säsonger

Vi möts på Vrakdykarpensionatet. Vill man komma till Dalarö tidigare och äta lunch så finns det flera restauranger inne i byn. Adressen till Vrakdykarpensionatet är Västra Vadviksvägen 2, Dalarö
Google maps: https://goo.gl/maps/J23RHvKRrXK2ciK97

Hyr en dykbuddy

Hyr utrustning

Ett tips är att besöka VRAK – Museum of Wrecks inne i Stockholm i samband med er vistelse, kanske dagtid på ankomstdagen, då deras utställningar handlar om våra vrak och dess like. Vasamuséet ligger i samma område på Djurgården. https://www.vrak.se/

Deposition om 8000 kr för gruppen faktureras och betalas vid bokningstillfället, resterande belopp betalas senast två månader innan ankomst. Som ledare för er grupp kan du erhålla en rabatt på gruppens bokning om 10% om du samlar in alla ifyllda deltagardokument/cert/försäkringspapper och skickar in till oss minst en månad innan ankomst samt hanterar gruppens kommunikation och fakturabetalningar. Vid strul kring detta utgår rabatten. Priserna i detta dokument är giltiga i en månad efter utskick. Vi reserverar oss för att prisförändringar kan komma att ske efter det.

Ovan priser gäller för gruppbokningar. Ofta lägger vi upp öppna helger där enskilda dykare kan boka in sig, priser för dessa beräknas efter varje evenemang och datum och lediga platser bokas direkt i vår bokningskalender https://vrakdykarpensionatet.se/kalender-bokning/.

Behöver er grupp ett specialupplägg för att matcha andra tider eller vill ni dyka tekniskt, maila in er bokningsförfrågan till info@vrakdykarpensionatet.se.