PADI PRO

PADI PRO Världens roligaste jobb och ett nästa steg i dykningens värld. Ett riktigt bra dykproffs gör hela upplevelsen med dykning annorlunda oavsett om det är en dykutfärd, ett besök i en butik eller under en dykkurs. Ett dykproffs är den mänskliga länken mellan kunskap och dykare och det är en otroligt viktigt uppgift att bemästra.

I hierarkin i dykning heter första proffs nivån PADI Divemaster. En Divemaster kan guida redan certifierade dykare, ta hand om dem som inte dykt på länge, assistera på kurser eller vara dykledare i vått och torrt. Då dykning är ett brett spektrum är även denna arbetsroll otroligt blandad och man har mycket kul längst vägen.

Divemasterutbildningen på Vrakdykarpensionatet är något utöver det vanliga och sprängfylld med kunskap. Vi satsar helhjärtat på att uppnå den högsta kvalitén och väver in alla moment en dykledare behöver för att med stoltet i yrket kunna utöva rollen som dykproffs. Divemasterutbildningen hos Vrakdykarpensionatet och Captain Baltic dykcenter är bara riktad till de som verkligen vill jobba med dykning i framtiden. Vi jobbar bara med dykproffs som är tränade av oss, allt för att uppnå den bästa kvalitén på dykningen och upplevelsen.

DIVEMASTER-kursen innehåller grundlig teori från djupet, dykplanering för många olika typer av dykutfärder, skills i pool, assistera på kurser, dykplatsprojekt, workshops, föreläsningar, båtutfärder och massor av dykning på alla nivåer. Divemasterkandidater hos oss lär sig dessutom hur man guidar på vraken i Dalarös skärgård, sjok av historia, vrakkunskap och dykteknik för kalla vatten. Du får under kursens gång lära dig hur det fungerar att jobba på ett dykcenter, serva utrustning, anordna dykning i årets alla årstider och hantera dykare med olika nivå av erfarenhet. Vi förlägger kursen över en lång tid och uppmanar till så mycket träning som möjligt, och så mycket dykning som möjligt, det är ett lärlingsprogram med målet att varje divemaster kandidat som genomför kurs hos oss kommer bli redo för rollen som divemaster på vraken i Östersjön eller resten av världen.

Tidsåtgång: beroende på din tidigare erfarenhet och tillgång till tid så lägger vi upp en plan som funkar. Räkna med att kursen tar minst 6 månader och att det kommer kräva ett stort engagemang från dig. Många av momenten är schemalagda på helger och kvällar men workshops på vardagar kan förekomma.

Erfarenhetskrav: Vi börjar Divemasterprogrammet på den nivå du är i dagsläget oavsett om du har dykt länge eller är nybörjare. Den generella tumregeln är att du behöver ha Rescue certifikat (och ha gjort Rescue med oss alternativt gått en Rescue refresh med oss) och minst 60 dyk för att få hoppa på Divemasterutbildningen med oss på Vrakdykarpensionatet i Östersjön.

Ansökan: Rätt person för jobbet och ett stort fokus och engagemang. Vi tar emot två divemasterkandidater per år, ansökan skickas in till emmy@vrakdykarpensionatet.se, skriv varför just du är intresserad av att bli dykproffs, vad du drömmer om inom dykning i framtiden, vad du har för tidigare erfarenhet och varför vi ska välja ut dig till vårt Divemasterprogram. Pris räknas efter varje specialsytt divemasterprogram men en riktlinje är omkring 25 000 kr.

Vi söker dig som brinner för dykning i Östersjön och har ett stort intresse för vrak, historia, dykare och utrustning. Vi har en värld av kunskap att dela med dig!

Det är stor skillnad på dykutbildningar i Sverige, även om det inte borde vara det då flera certifikat i sig har lika värde. Den största skillnaden är hur mycket träning man får och hur mycket engagemang och erfarenhet både dykcenter, kandidat och instruktör har genom resans gång. På Vrakdykarpensionatet satsar vi högt på att våra kandidater ska dyka så mycket som möjligt, få erfarenhet av olika situationer, ära sig hantera dykare på flera sätt och låter våra pro-utbildningar ta den tid det tar tills dess att rätt resultat är uppnått. Det är enligt oss vad som ger bäst dykproffs och vi vill fylla dykbranschen med proffs av rätt virke.

PADI Assistant Instructor, andra steget i karriären för ett dykproffs. här lär du dig hur man håller föreläsningar, hanterar elever, demonstrerar olika övningar på utbildningar och sätter ihop workshops. En Assistant Instructor kan hålla i kurser och workshops och är en stark kombination tillsammans med en fullcertad Instruktör.

Assistant Instructor-kursen pågår i 6 dagar med ett fullspäckat schema fyllt av klassrumspresentationer, teori, föreläsningar, workshops i pool och i havet samt poolskills. Den föregås av digitalt kursmaterial som du förbereder dig med. På Vrakdykarpensionatet bakar vi in en rad olika workshops och kunskaper direkt kopplade till kallvatten och Östersjön så du blir redo att jobba som instruktör i våra gröna vatten.

Erfarenhetskrav: PADI Divemaster från kalla vatten, fokus och engagemang för torrdräktsdykning, minst 150 dyk och att du är bra med människor. Har du gått din dykutbildning på annan plats behöver vi börja med en evaluering och skills, detta sker utöver planerad kurs. Ansökan sker till emmy@vrakdykarpensionatet.se. Vi sätter ihop ett träningsprogram som passar din erfarenhetsnivå och börjar där. Startpris 9000 kr plus kursmaterial.

För att bli fullfjädrad instruktör efter det krävs resterande IDC följt av specialkompetensutbildning. När vi kommit så långt kan vi berätta mer om det och lägga upp en plan. Vi anställer endast instruktörer som är tränade av oss på Vrakdykarpensionatet i Dalarö, för att kunna garantera den höga kvalitén vi eftersträvar i kurser och dykutfärder.

PADI Instruktör. En dykinstruktör håller i dykkurser på olika nivåer med en blandning av intressen, allt från att visa nya dykare hur man tar sina första andetag under ytan, till att specialisera sig inom vrakdykning eller Östersjöns miljö. En bra instruktör är pedagogisk, har mycket tålamod och ett lugn för att få sina elever att tycka dykning är kul och samtidigt dyka både snyggt och säkert.

Instruktörskursen innefattar Assistant Instructor (AI), instruktörsutbildning i första hjälpen och HLR (EFRI), instruktörsutbildning (OWSI) samt instruktörs examen (IE). Dessutom bakar vi in värdefulla workshops i torrdräktshantering, Östersjöns miljö, vrak och att lära ut dykning i kalla vatten. Programmet tar minst 10 dagar plus instruktörsexamen. Vårt instruktörsprogram passar dig som vill jobba med dykning i kalla vatten och har en ambition att bli så bra som möjligt på att instruera dykare.

Erfarenhetskrav: PADI Divemaster från kalla vatten, fokus och engagemang för torrdräktsdykning, minst 150 dyk och att du är bra med människor. Du behöver ha dykt med oss nyligen. Har du gått din dykutbildning på annan plats behöver vi börja med en evaluering och skills, detta sker utöver planerad kurs. Ansökan sker till emmy@vrakdykarpensionatet.se. Vi sätter ihop ett träningsprogram som passar din erfarenhetsnivå och börjar där. Du dyker i modern utrustning platta/vinge och skaldräkt.  Startpriser på instruktörskurs är 15000 kr plus kursmaterial. Till det tillkommer kostnader för boende/mat, PADI avgifter och IE avgifter.