Om oss

Om oss

Drömmen om att ha ett eget vrakdykarpensionat har funnits länge. Vi som driver Vrakdykarpensionatet har alla olika bakgrunder och spetskompetenser och lång och gedigen erfarenhet inom dykning – i både svenska vatten och runt om i världen. När vi inte håller dykutfärder är vi ofta ute och letar efter nya dykplatser, håller i dykutbildningar eller pysslar med utrustning.

Tillsammans har vi försökt skapa den dykupplevelse som vi själva skulle önska oss och erbjuder den till våra gäster.

Vår vision

Vi vill att dykare från hela norden ska upptäcka dykningen i Stockholms skärgård. Här har stora delar av den svenska sjöfartshistorian utspelat sig och nu har vi möjligheten att utforska den tillsammans.

Dykresor ska vara spännande och avkopplande. Vi kombinerar Stockholms bästa dykning med boende och mat för att du ska få möjligheten att komma bort, skärma av och fokusera på dykning utan att behöva flyga till andra sidan jorden. Nu, mer än någonsin, är tiden inne för att utforska våra närområden och se vilka otroliga naturtillgångar som finns i vår marina bakgård.  Här är dagarna fyllda av mantrat äta-dyka-umgås-sova-repetera, med inslag av sjöfartshistoria och Östersjöns marina liv.

Genom vår verksamhet vill vi också bidra till att bygga upp en större nationell dykgemenskap. Därför kommer vi ägna lediga stunder åt att fortsätta resa runt och dyka i våra kalla vatten, hitta spännande dykplatser och dokumentera det marina livet i Sverige. För här finns så otroligt mycket spännande dykning: från Östersjöns gröna vatten fyllt av historia och vrak, inlandets sjöar och brott och västkustens saltvatten med strömmar och marina liv.

Varmt Välkomna hem till oss!
Emmy & Björn