Logi & logistik

Logi & logistik mitt i dykhändelsernas centrum i idylliska Dalarö i Stockholms skärgård. Upplev doften av hav, ljudet av vågor och en hälsosam distans till staden. Dyka, äta, sova, omgiven av historia.

Inspirerade av känslan att komma hem till någon och bli ompysslad så har vi omvandlat vårt hus till ett paradis för dykare. Det finns plats för 8 dykare i huset och möjlighet att boka till kringliggande gäststugor för större grupper. På Vrakdykarpensionatet finns alla faciliteter en dykare behöver och plats att hänga upp utrustning på tork. Vi har en kraftfull kompressor som fyller luft, nitrox och trimix. Huset har gott om sociala ytor, pool, bastu, ölkyl, klassrum, kök och plats att fixa med kameror och serva utrustning.

Dykare, dyksällskap, kompisgäng och dykklubbar har möjlighet att komma och njuta av organiserad dykhelg med oss. Vi lägger upp vrakhelger och dykkurser med jämna mellanrum där du kan träffa likasinnade dykare och uppleva dykningen i Östersjön. För instruktörer och klubbar kan Vrakdykarpensionatet även verka som facilitet för kurser eller evenemang, då syr vi ihop ett paket som passar er med logi, logistik och dykning.

Mat
Färgglad, smakrik, god, nytänkande, resande, sprattlande och mestadels nyttig mat. Vi varierar maträtter hela tiden baserat på säsong, råvaror och önskemål. Emmy står för majoriteten av matlagningen men vi är fler bakom spisen och det blir en skön blandning av riktigt god hemlagad mat. När vi handlar satsar vi på ekologiskt och tänker på framtidens mat. Är du matintresserad så kommer du stortrivas! Har du riktiga allergier eller är växtätare så säg till i bokningen.

Boende
Rummen är delade rum med upp till 4 personer per rum, och totalt finns plats för 8 dykare. Det finns två gemensamma duschar och tvättmöjligheter.
Vill man ha egen stuga med privat badrum så bokar man in det i god tid, vi har tillgång till ett par gäststugor på några meters promenad från Vrakdykarpensionatet. I byn Dalarö i närheten finns restauranger, mack och mataffär.

Frukostkylen är fylld med mat och man tar själv.  Det finns plats för öl i kylen om man har med egen dryck. Middag äter vi tillsammans hemma på Vrakdykarpensionatet. Mellan dyken äter vi lunch ute i skärgården. Under kvällen fyller vi flaskor och njuter av en god middag, summerar dagens dyk och planerar inför morgondagen. Kanske lockar en bastu eller en skön kvällspromenad?

Check-in
Väl framme på Vrakdykarpensionatet visar vi er var ni sover och praktisk info. Lakan och handdukar ingår. Packa upp och fixa med utrustningen så allt är preppat inför dykdagen. Ankomst är efter 20.00, vill man komma tidigare så föreslås middag i Dalarö innan incheck. Har ni inte dykt i Östersjöns kalla vatten tidigare kör vi ett check-dive från land på ankomsteftermiddagen kl 15-16 för att trimma in vikter, förebygga läckage och hitta din balans.

Dykdagar
På morgonen äter dykarna frukost innan vi lastar kärran kl 9 och går ner till båten. Det tar mellan 5 och 50 minuter till dykplatsen. Vid varje dykplats har vi en genomgång där vi berättar om platsens historia, vad ni kan förvänta er och dykets höjdpunkter. Vi är ute med båten hela dagen och kommer inte i hamn emellan. Ta med dig så lite prylar som möjligt på båten och gas för 2 dyk, mössa, skor och vattenflaska.

Efter första dyket går vi iland på en skärgårdsö och äter lunch, vissa dagar blir det picknick på en kobbe och andra dagar går vi iland och intar lunch på skärgårdskrog. Efter lunch styr vi skutan mot dagens andra dykmål. Önskas även kvällsdyk, anmäl det i bokningen i god tid innan.

Check-out
Efter sista dyket åker vi hem till Vrakdykarpensionatet och packar bilar, fyller gas till den som vill och hanterar betalningar. Lägg alla lakan i tvättstugan och dubbelkolla att du inte glömt något. Vill du komma iväg fort så se till att alla betalningar är lösta innan den sista dykdagen. Det går bra att ta en dusch innan avfärd, vill man sova kvar en natt extra för att köra hem utvilad så boka in det i förväg. Allt för att känna lugn och ro och undvika stress.

Båtdyk. Vi dyker från båt. Våra ribbåtar tar sig fort fram över havet men vi kan också glida lugnt bland kobbar och skär för utsiktens skull.

Vi har två ribbåtar, varje båt tar 8 dykare plus dykledare och kapten. Vid teknisk dykning satsar vi på 6 dykare per båt. Båtarna är utrustade med dykstege och rep att hålla sig i för komfort och säkerhet. Det är bekvämt att dyka från våra båtar och lätt att klättra upp på stegen. All nödvändig nödutrustning finns ombord och all vår personal är utbildad i första hjälpen om olyckan skulle vara framme. Ombord finns också vatten, varm dryck och reservutrustning.

Utrustning. För att dyka i Östersjön krävs torrdräkt, varmt underställ, stark primärlampa, backuplampa, SMB och dykdator. Vi dyker med nitrox då det ger mest tid på vraken.

Dykare med egen utrustning kan få sina flaskor fyllda med nitrox på ankomstdagen. För tekniska dykare finns alla gasblandningar, trimix, syrgas och kalk. Behöver du hyra utrustning, meddela oss i god tid, vi har det mesta en dykare kan tänkas behövs och i många storlekar. Det finns både singelpaket, dubbelpaket, stageflaskor och rbflaskor att hyra.

I vår välsorterade dykbutik ute i Dalarö finns allt man behöver, vill du komplettera din utrustning inför din vistelse hos oss och har särskilda önskemål så meddela oss så beställer vi hem grejer tills du kommer.

Saknar du nitroxcert så kan vi ordna det i samband med din vistelse. Anmäl det i förväg så du hinner förbereda dig. Boka in nitroxkurs här!

Erfarenhet. Dykning i Östersjön finns för alla nivåer av dykare. Från grundare dyk i en vik fylld med fisk, till historiska vrak och spännande berättelser, och även djupa vrak för tekniska dykare. Vi lägger upp olika teman i kalendern. Har ert dykgäng särskilda önskemål kan vi sy ihop något som passar just er.

Man behöver ha torrdräkt året runt och varma sköna underställ samt bra primärlampa och backup. Det är viktigt att man har koll på sin avvägning för dyk i våra vatten. Dels för att undvika att vispa upp botten, men framförallt för att bevara vraken. Vi är mycket måna om våra vrak, se till att ha koll på dina fenor och dyk i trim!

Om du kommer ensam hittar vi en buddy till dig. Behöver du extra stöd under ytan eller om du inte har dykt på länge så kan du boka in en Rent-a-buddy så får du extra ompyssling och hjälp. Att hyra en buddy är även fördelaktigt för dig som komemr själv och vill göra extra långa dyk, fotar eller dyker maskin med annan dykplanering.

För sportdykning på rec nivå beräknas ett dubbelpaket 12 liters eller två singelflaskor 12 liters att räcka för en dags dykning. För teknisk dykning gör vi upp en plan efter dykmål och anpassar plats och gas efter det.