Grundkurs i dykning Open Water

Grundkurs, nybörjarkurs, grundutbildning, Open Water kurs…

Lär dig dyka i Östersjön! Det är början på ett stort äventyr under ytan. En helt ny värld öppnar sig för dig snart. Grundkursen i dykning hos oss på Vrakdykarpensionatet innefattar fokus, träning, repetion, säkerhet och Östersjökunskap. Grundkursen i dykning kallas för Open Water, det är första steget till att bli en dykare och efter det följer många olika vägar inom dykningen. Det är något magiskt meditativt med att dyka, att sväva viktlöst och beundra undervattensvärlden. Se vart fiskarna gömmer sig och höra historien om vraken.

Kursen innehåller teori, poolövningar, simtest och utedyk. Varvat med detta går vi igenom hur Östersjöns miljö fungerar och hur du på bästa sätt kan upptäcka undervattensvärlden. Vi pratar vrak och historia, säsonger och vatten och dykteknik i olika sorters hav.

Du kommer lära dig hur all utrustning fungerar, hur du hanterar olika situationer och balans & andning. Din instruktör är med dig vid varje steg och du kommer repetera övningarna flera gånger tills du känner dig bekväm i vattnet.

Först får du tillgång till det digitala studiematerialet och förbereder dig innan du kommer hit. Sedan fylls dagarna av teori, poolövningar och minst 4 dyk i Östersjön.

Vi gör kursen i torrdräkt och hjälper dig att beställa utrustning i rätt storlekar i god tid innan kursstart. Du behöver ha egen mask och fenor till att börja med, och sen även dykdator och lampa. Torrdräkt, underställ, handskar, huva, platta med vinge, regulator och flaskor införskaffar du sedan steg för steg och vi ger dig som elev hos oss förmånliga priser, framförallt hjälper vi dig hitta rätt utrustning för just dig på en gång och lär dig hur den fungerar.

Kursen pågår i minst 4 dagar och vi skräddarsyr ett program som passar dig.
Pris:  6500 kr (kursmaterial, certifikation, 2 dagar pool/teori, 4 dyk)

Priserna för Open Water grundkurs är startpriser. Vi ser till hur färdigheter utvecklas och lägger på fler dagar på kursen efter behov. Varje extra dag kostar 1500kr. Antal extra dagar som behövs varierar men räkna på mellan 1-5 dagar. Ju mer träning du får desto bättre dykare blir du!

Vi söker dig som drömt om att lära dig och dyka och har ett driv och engagemang. Vrakdykarpensionatet lägger stort fokus på individen och mer tid på att bli riktigt bra på att dyka. Våra dykare kan dyka på riktigt, och vi tar den tid det behövs för att det ska fortsätta vara så.

Förkunskapskrav: du behöver vara ordentligt simkunnig och göra läxorna i god tid. Du behöver dessutom vara i vuxenstorlek och minst 16 år och fullt frisk samt ha gjort en dykläkarundersökning innan kursstart (som vi guidar dig till hur och var).

Vi lägger upp kursstartsdatum då och då i vår kalender men kan starta kurser oftare än så. För att anmäla dig så maila in ditt intresse till info@vrakdykarpensionatet.se och skriv lite om dig själv och varför du vill lära dig att dyka eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!