Grundkurs i dykning Open Water

Open Water kurs. Dykcert, grundkurs, nybörjarkurs, grundutbildning i sportdykning, PADI Open Water kurs. Lär dig dyka i Östersjön!

Äventyr under ytan, en helt ny värld öppnar sig. Open Water kursen i dykning hos oss på Vrakdykarpensionatet/Captain Baltic Dykcenter innefattar fokus, träning, repetion, säkerhet och Östersjökunskap. Dykning är äventyrlig meditation. Sväva viktlöst i undervattensvärlden omgiven av fisk, organismer och spännande berättelser om vrak.

Kursen innehåller teori, poolövningar, simtest och utedyk. Varvat med detta går vi igenom hur Östersjöns miljö fungerar och hur du på bästa sätt kan upptäcka undervattensvärlden. Du kommer lära dig hur all utrustning fungerar, hur du hanterar olika situationer och balans & andning. Din instruktör är med dig vid varje steg du repeterar övningarna tills du känner dig bekväm i vattnet. Först får du tillgång till det digitala studiematerialet och förbereder er innan kursstart. Sedan fylls dagarna av teori, poolövningar och minst 4 dyk i Östersjön till ett maxdjup av 18m. 

Vi börjar kursen i våtdräkt i poolen och sedan torrdräkt. Alla dyk i havet görs alltid med torrdräkt. Poolpassen är schemalagda på tisdagskvällar och utedyken antingen på vardagar eller helgdagar.

Grundupplägg:
Kväll 1: Tisdag kl 18-21 på Vrakdykarpensionatet i Dalarö, teori och genomgång av utrustning
Kväll 2: Tisdag kl 18-21.30 poolpass i Torvalla simhall samt simtest
Kväll 3: Tisdag kl 18-21.30 poolpass i Torvalla simhall
Kväll 4: Tisdag kl 18-21.30 poolpass i Torvalla simhall
Dag 5: Utedyk 1+2 samt slutprov kl 9.30-18 på Vrakdykarpensionatet i Dalarö
Dag 6: Utedyk 3+4 och uppdyk kl 9.30-18 på Vrakdykarpensionatet i Dalarö

Startpris:  7500 kr (inklusive kursmaterial, certifikation, 4 kvällar pool/teori, 4 dyk, uppdyk och hyra av utrustning under hela kursens gång).

Du behöver ha egna fenor och mask (då det är viktigt att de passar just dig) och dessa köper du av oss vid kursstart. Första dagen på kursen hjälper vi dig att välja ut modell som passar, vi har en dykbutik i huset med allt en dykare behöver. Nästa steg är att ha egen dykdator och lampa. Torrdräkt, underställ, handskar, huva, platta med vinge, regulator och flaskor införskaffar du sedan steg för steg och vi ger dig som elev hos oss förmånliga priser, framförallt hjälper vi dig hitta rätt utrustning för just dig på en gång och lär dig hur den fungerar.

Priserna för Open Water grundkurs är startpriser. Vi ser till hur färdigheter utvecklas och lägger på fler dagar på kursen efter behov. Varje extra poolpass/halvdag 1200 kr, heldag kostar 2000 kr. Antal extra dagar som behövs varierar men räkna på mellan 1-5 dagar. Ju mer träning du får desto bättre dykare blir du och vi uppmuntrar till att öva, öva, öva!

Vi söker dig som drömt om att lära dig och dyka och har ett driv och engagemang. Vrakdykarpensionatet lägger stort fokus på individen och mer tid på att bli riktigt bra på att dyka. Våra dykare kan dyka på riktigt, och vi tar den tid det behövs för att det ska fortsätta vara så.

Förkunskapskrav: du behöver vara ordentligt simkunnig och göra läxorna i god tid. Du behöver vara i vuxenstorlek och fullt frisk.

Har du varit ordentligt sjuk senaste åren eller drabbats av monstercorona så är det bäst att göra en dykläkarundersökning först. Detta görs med Dr Totte Stålberg som nås på info@dykmedicin.se.

Boka in dig för Open Water kurs här!

Vi lägger upp kursstartsdatum då och då i vår kalender men kan starta kurser oftare än så. Anmäl dig på https://vrakdykarpensionatet.se/kalender-bokning/ eller maila in önskemål om annat datum till info@vrakdykarpensionatet.se

Vill du gå kurs men inte dyka i kallt vatten, gå en Open Water Referral och dyk utomlands, klicka här för mer info!

Efter avslutad Open Water kurs, när du blivit godkänd open Water dykare och ar fått ett dykcert, är nästa steg att gå vidareutbildning Advanced Open Water kurs, bli medlem i Dalarö Dyksällskap och följa med ut på dykutfärder med båt.

P.S. dykning är friskvård, vill du använda ditt friskvårdsbidrag till dykning, skriv det i din anmälan samt vad din arbetsgivare har för krav och summa för kvittot, så ordnar vi det!