Dalarö Dykstipendium

DALARÖ DYKSTIPENDIUM är en möjlighet för dig som drömmer om ett liv under ytan och vill sikta på en karriär i Östersjön. Stockholms skärgård är en spännande plats fylld av historia, och det finns otroligt mycket dykning att upptäcka året runt. Dykning i kallvatten kräver fokus och engagemang, med rätt utrustning och teknik är det otroligt spännande och hundratals år av sjöfart har gett oss en otrolig möjlighet att beskåda vrak från många epoker.

Dalarö dykstipendium är en satsning från Vrakdykarpensionatet och Captain Baltic dykskola i Dalarö som syftar till att träna upp två nya unga dykproffs per år och möjliggöra världens mest spännande extraknäck under ytan. Med stort fokus på Östersjöns miljö, historia och vrak.

Dykträningen börjar på den nivån du är och inkluderar stegen från Advanced Open Water till Divemaster under ett års tid med start i oktober och april. Det blir otroligt mycket dykning både från land och båt, spännande workshops, du får lära dig allt om utrustning, dykbranchen, vrak, historia och Östersjöns miljö. Mestadels av aktiviteter utgår från Dalarö, men vi kommer även ha workshops och besök på andra platser.

Möjligheten med Dalarö Dykstipendium passar dig som är äventyrlig och intresserad av havet och dykning. Du behöver inte ha mycket dykerfarenhet sedan tidigare, men vi börjar din träning från den nivån du är på idag. Du kommer träffa mycket människor från olika delar av dykningens värld och skapa ett ovärdeligt kontaktnät för framtida dykjobb. Vi på Vrakdykarpensionatet/Captain Baltic dykskola har ett stort fokus på kvalitét på dykutbildningar och lägger ner så mycket tid det tar på att få ett bra och säkert resultat.

Du behöver ha gått en dykutbildning med oss eller varit med oss och dykt på en båtutfärd innan start. Har du inte dykt tidigare så anmäl dig till grundkurs Open Water nästa kursstart eller kalender för utfärder finns här: https://vrakdykarpensionatet.se/kalender-bokning/

Parallellt med dykträningen lär du dig mer om marknadsföring på olika sociala medier, och en av dina uppgifter blir att regelbundet lägga upp dykrelaterat material från utbildningen och rapportera om dina framsteg och upptäckter.

 

Förkrav:

 • Du är mellan 18-25 år

 • Fullt frisk och godkänd hälsodeklaration

 • Bosatt i Dalarö med omnejd, Haninge kommun

 • Körkort

 • Bra känsla för service & människor

 • Gott om tid på kvällar/helger/vissa vardagar

 • Vilja jobba med dykning i framtiden

 • Fokus

 • Såklart kan du simma och är som en fisk i vattnet

Det är meriterande om du dessutom:

 • Har dykt i Östersjön förut

 • Är en fena på sociala medier

 • Intresserad av historia och Östersjön

 • Kan/vill köra båt eller har vana av skärgården

En gedigen dykutbildning som denna, från grunderna till dykproffs är både rolig och krävande och kommer ta mycket tid på både helger, kvällar och en del vardagar. Ditt kursmaterial är digitalt, vi går även igenom teorin på land och övar på allt som behövs, om och om igen, tills kunskapen sitter. Du kommer under kursens gång behöva investera i egen utrustning som passar just dig perfekt steg för steg men till en början lånar du utrustning av oss.

I paketet för Dalarö Dykstipendium ingår följande utbildningar:

Längs med utbildningens gång finns möjlighet att lägga till specialkurser såsom, Djup/Vrak, Östersjöns miljö och Mörkerdyk. All dykning i havet sker i torrdräkt och vi lägger stor vikt på att det ska vara rätt utrustning för syftet.

Funderar du över om det här är för dig, boka in ett besök hos oss i Dalarö på Vrakdykarpensionatet och/eller ett provdyk i pool: https://vrakdykarpensionatet.se/produkt/prova-pa-dyk-i-pool-idag/.

Ansökan:

 • Skicka in en 1-2 minuter lång mobilvideo om dig och berätta om varför just du vill söka stipendiet, dina drömmar och erfarenheter av Östersjön, dykning, vrak och historia

 • Samt maila in ett CV och berätta om din personlighet till info@vrakdykarpensionatet.se, bifoga ett foto på dig samt ett när du gör nåt du tycker är kul.

Du kan skicka in ansökan närsomhelst, vi startar programmet i oktober och april. Vi svarar på din ansökan om du går vidare i uttagning. Vi tar emot två kandidater per år.

Frågor skickar du till oss på emmy@vrakdykarpensionatet.se, din kommunikation är en del av din ansökan.

Känner du någon lämpad för detta uppdrag: tipsa dem om att söka stipendiet eller sök tillsammans!

Mer videoinspiration om vad vi gör finns på vår youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCwslwS1KsCut53iClMmsdgQ