Boende & mat

Boende & mat

Vi håller till mitt i dykhändelsernas centrum på idylliska Dalarö med utsikt över skärgården. Här upplever du doften av hav, ljudet av vågor och en hälsosam distans till staden.

Inspirerade av känslan att komma hem till någon och bli ompysslad så har vi gjort om vårt hus till ett pensionat för dykare. Ni bor alltså hemma hos oss i ett helt hus anpassat efter dykning. Det finns plats för 8 dykare i huset och vi kan även boka in grannarnas gäststugor vid behov.

På Vrakdykarpensionatet finns alla faciliteter en dykare behöver och plats att hänga upp utrustning på tork. Vi har en kraftfull kompressor som fyller luft, nitrox och trimix. Huset har gott om sociala ytor, pool, jacuzzi, bastu, ölkyl, klassrum, kök och plats att fixa med kamerautrustning och serva utrustning.

Här kan dykgrupper, dykklubbar, dykskolor och äventyrare komma och njuta av organiserad dykhelg med oss, gå dykutbildningar eller använda Vrakdykarpensionatet som facilitet och anordna egna kurser eller evenemang. Vi kan bistå med mat, boende, faciliteter och båtköra för era önskemål.

Vill du gå kurs hos oss? Våra instruktörer har många års erfarenhet, vi är noggranna och stort fokus ligger på kontroll, avvägning och Östersjön. Klicka här för mer info om kurser.

Vad blir det för mat?
Färgglad, smakrik, god, nytänkande, resande, sprattlande och mestadels nyttig mat. Vi varierar maträtter hela tiden baserat på säsong, råvaror och önskemål. Emmy står för majoriteten av matlagningen men vi är fler bakom spisen och det blir en skön blandning av riktigt god hemlagad mat. När vi handlar satsar vi på ekologiskt och tänker på framtidens mat. Är du matintresserad så kommer du stortrivas!

Rummen är delade rum med upp till 4 personer per rum, och totalt finns plats för 8 dykare. Det finns två gemensamma duschar och tvättmöjligheter.
Vill man ha egen stuga med privat badrum så bokar man in det i god tid, vi har tillgång till ett par gäststugor på några meters promenad från Vrakdykarpensionatet. I byn i närheten finns några lokala barer, restauranger och en mataffär.


Frukostkylen är fylld med mat och man tar själv.  Middag äter vi tillsammans hemma på Vrakdykarpensionatet och allt som oftast är det Emmy som lagar mat. Lunch intas mellan dyken på en skärgårdskrog. Om väder och årstid tillåter tar vi med oss picnic och går vi i land på en ljuv skärgårdsö.


Under kvällen fyller vi era flaskor medan vi alla njuter av en god middag, summerar dagens dyk och planerar inför morgondagen. Kanske lockar en bastu eller en skön kvällspromenad?

Upplägg
Ankomst
Väl framme på Vrakdykarpensionatet visar vi er var ni sover och förser alla med lakan och praktisk info. Här finns det möjligheter att packa upp och fixa med utrustningen så allt är preppat inför dykdagen. Ankomst är allt som oftast efter 20.00 och vill ni ha kvällsfika när ni kommer fram så boka in det!

Dykdagar
På morgonkvisten äter dykarna frukost innan vi lastar kärran och går ner till båten och åker ut för dagens första dyk. Det tar mellan 5 och 50 minuter till dykplatsen. Vid varje dykplats har vi en genomgång där vi berättar om platsens historia, vad ni kan förvänta er och dykets höjdpunkter. Ta med dig så lite prylar som möjligt på båten och gas för 2 dyk, skor och vattenflaska.

Efter första dyket går vi iland på en skärgårdsö och äter lunch, vissa dagar blir det picknick på en kobbe och andra dagar går vi iland och intar lunch på skärgårdskrog. Efter lunch styr vi skutan mot dagens andra dykmål.

Anna tar med hembakat tills fikat mellan dyken. Foto: Marcus Sundberg

Det finns möjlighet till kvällsdyk de flesta dagarna, detta planerar vi på plats men anmäl gärna intresse i förväg.

Sedan gör vi om proceduren sova-äta-dyka i så många dagar ni önskar!

Avfärd
Efter sista dyket åker vi hem till Vrakdykarpensionatet och packar bilar, fyller gas till den som vill och hanterar betalningar. Lägg alla lakan i tvättstugan och dubbelkolla att du inte glömt något. Vill du komma iväg fort så se till att alla betalningar är lösta innan den sista dykdagen. Det går såklart bra att ta en dusch innan avfärd, vill man sova kvar en natt extra för att köra hem utvilad så boka in det i förväg. Allt för att känna lugn och ro och undvika stress.