Boende & mat

Boende & mat

Vi håller till mitt i dykhändelsernas centrum på idylliska Dalarö med utsikt över skärgården. Här upplever du doften av hav, ljudet av vågor och en hälsosam distans till staden.

Inspirerade av känslan att komma hem till någon och bli ompysslad så har vi gjort om vårt hus till ett pensionat för dykare. Ni bor alltså hemma hos oss i nyrenoverade utrymmen anpassade efter dykning. Det finns gott om plats och vi huserar mindre grupper.

På Vrakdykarpensionatet finns alla faciliteter en dykare behöver och plats att hänga upp utrustning på tork. Vi har en kraftfull kompressor som fyller luft, nitrox och trimix. Huset har gott om sociala ytor, pool, jacuzzi, bastu, ölkyl, klassrum, kök och plats att fixa med kamerautrustning och serva utrustning.

Det betyder att ni som organisation, dykskola, dykklubb eller kompisgäng kan komma hit och köra egna kurser eller upplägg. Vi är bra på att laga mat, rodda och fixa, fylla gas, köra båt och paketera upplevelser lika bra som att köra vårt eget race. Vi vill att dykbranschen ska se oss som en tillgänglig facilitet att förverkliga sina Östersjödykardrömmar ifrån!

Finns det önskemål om att lära sig mer om dykning så kör vi kurser också, med många års erfarenhet har vi bra upplägg som genererar bra dykare när viljan finns.

Vad blir det för mat?
Färgglad, smakrik, god, nytänkande, resande, sprattlande och mestadels nyttig mat. Vi varierar maträtter hela tiden baserat på säsong, råvaror och önskemål. Emmy står för majoriteten av matlagningen men vi är fler bakom spisen och det blir en skön blandning av riktigt god hemlagad mat. När vi handlar satsar vi på ekologiskt och tänker på framtidens mat. Är du matintresserad så kommer du stortrivas! Efter dyken mumsar vi på hembakat från lillasyster Anna som ser till att varje fika på Vrakdykarpensionatet känns som himlen.

Rummen är delade rum med upp till fyra personer per rum, och totalt finns plats för 8 dykare. Det finns två gemensamma duschar och tvättmöjligheter. I byn i närheten finns några lokala barer, restauranger och en mataffär.


Frukost och middag äter vi tillsammans hemma på Vrakdykarpensionatet. Lunch intas mellan dyken på en skärgårdskrog. Om väder och årstid tillåter tar vi med oss picnic och går vi i land på en ljuv skärgårdsö.


Under kvällen fyller vi era flaskor medan vi alla njuter av en god middag, summerar dagens dyk och planerar inför morgondagen. Kanske lockar ett dopp i bubbelkoppen eller en skön kvällspromenad?

Upplägg
Ankomst
Väl framme på Vrakdykarpensionatet visar vi er var ni sover och förser alla med lakan och praktisk info. Här finns det möjligheter att packa upp och fixa med utrustningen så allt är preppat inför dykdagen. Beroende på vilken tid ni kommer så ordnar vi med mat till hungriga långväga resenärer.

Dykdagar
På morgonkvisten äter vi frukost innan vi lastar ribben och åker ut för dagens första dyk. Det tar mellan 5 och 50 minuter till beroende på dykplats. Vid varje dykplats har vi en genomgång där vi berättar om platsens historia, vad ni kan förvänta er och dykets höjdpunkter.

Efter första dyket går vi iland på en skärgårdsö och äter lunch, vissa dagar blir det picknick på en kobbe och andra dagar går vi iland och intar lunch på skärgårdskrog. Efter lunch styr vi skutan mot dagens andra dykmål.

Anna tar med hembakat tills fikat mellan dyken. Foto: Marcus Sundberg

Efter det andra dyket kryssar vi hemåt i lugnare takt och tar en dryck ombord. Det finns möjlighet till extra kvällsdyk de flesta dagarna, detta synkroniserar vi på plats men anmäl gärna intresse i förväg.

Sedan gör vi om proceduren sova-äta-dyka i så många dagar ni önskar!

Avfärd
Efter sista dykdagens slut förbereder vi packningen för morgondagens avfärd. På morgonkvisten serverar vi frukost först och sedan utcheckning och hantering av eventuella betalningar. Allt för att känna lugn och ro och undvika stress. Här kan man välja om man vill checka ut samma dag man gör resans sista dyk eller om man vill sova kvar en natt för att köra hem utvilad. Vill man checka ut samma dag som sista dyken så behöver man förbereda sin packning redan på morgonen. Möjligheten till att ta en dusch innan avfärd finns självklart alltid!